Er det noe det blir mer av i verden, så er det pokerturneringer. Du får kanskje med deg det årlige NM i pokerspill som alltid går av stabelen i mars? Her er det flere klasser og turneringen har både spill i Texas Hold’Em No Limit og Omaha Pot Limit for damer, herrer og en egen klasse for seniorer.Norgesmesterskapet i 2017 går av stabelen på Thon Airport Hotel Oslo i november. Dette er det første Norgesmesterskapet som arrangeres i Norge. GPTL og Blodkreftforeningen er sponsorer av turneringen som består av flere forskjellige typer spill som PL Omaha, 8-game og DHL Deepstack. Forhåndsregistreringen begynte allerede i august og dette blir et spennende mesterskap å følge.

Forskjellige typer turneringer

Det finnes flere forskjellige typer turneringer som Multi-Table, Sit & Go (SNGs) og Shootout. Den aller vanligste formen for turneringer er Multi-table der spillerne betaler en buy-in og begynner med en lik mengde chips. Her avhenger premiene av antall deltagere og hvor stor buy-in er. En annen populær type pokerturnering er Sit & Go’s der turneringen vanligvis bare spilles ved et bord og ikke startes før alle setene ved bordet er fyllt opp. En verdenskjent pokerspiller som gjør det stort i de fleste pokerturneringer som han deltar i er Chris Moneymaker. Men det er ikke bare han som gjør det stort rundt bordet, heldigvis for oss andre.

Hall of fame

Norsk pokerforening har sin egen hall of fame på nettet, hvor du kan følge med og se hvilke navn som utmerker seg hvert år. I 2016 var det Andreas Høivold som har spilt poker på et høyt plan i over ti år, men som i 2016 ble den beste spilleren i NM i Dublin. I 2017 har norsk pokerforening kåret Henrik Tollefsen, så nå venter vi allerede på den beste spilleren i 2018.