Da motemagasinet Vogue intervjuet den kjente modellen og skuespilleren Cara Delevingne, snakket hun blant annet om sitt lesbiske forhold. Hun sa hun er veldig lykkelig, og at kjærligheten gjør henne godt. Men i stedet for å framheve modellen som en forkjemper for likekjønnede forhold, valgte journalisten sin egen vri på saken. Han skrev at modellens foreldre mener at hun går gjennom “en fase”, og at hun egentlig ikke er lesbisk.

En underskriftskampanje med et sterkt budskap

Denne vinklingen av intervjuet fikk fansen til å reagere skarpt mot motemagasinet, og det ble igangsatt en underskriftskampanje i protest. Magasinet Cosmopolitan reagerte også på intervjuet. Kvinnen som startet underskriftkampanjen på nettet, har selv opplevd lignende kommentarer, og folk har sagt at legningen hennes er “en fase”. Hun sier at dette kan føre til at LHBT personer blir deprimerte eller får andre problemer. Målet med underskriftskampanjen er å fortelle Vogue at det å være bifil, homofil eller lesbisk slett ikke er en fase.

Bør føre til endringer innad i Vogue

Cara Delevingne er på forsiden av Vogues julinummer, og det er i dette bladet det omtalte intervjuet er trykket. Det er usikkert om underskriftkampanjen får noen virkning, men kanskje magasinets journalister skjerper seg i fremtiden. I hvert fall burde redaktøren reagere, og kanskje gjennomgå ting før trykk.