Verdensmester Magnus Carlsen hadde ingen suksess under årets Norway Chess. Han ble slått av blant annet Jon Ludvig Hammer, og tapte 22,7 ratingpoeng under turneringen. Dette er det høyeste antall ratingpoeng han har tapt under en turnering. Nå går spekulasjonene vilt om årsaken til tapet, og folk spør seg om verdensmesteren har mistet motivasjonen. Andre mener det dårlige spillet vil føre til at han skjerper seg og kommer tilbake som en mye sterkere spiller i neste turnering.

Et bra tap for Carlsens fremtid?

Manager Espen Agdestein prøver å vende tapet til noe bra. Han mener det kan være greit med en vekker, for det kan gjøre Carlsen til en bedre spiller. Etter mange vellykkede år som spiller, kan det være vanskelig å beholde motivasjonen, og kanskje det nettopp er litt motgang som skal til før motivasjonen kommer tilbake.

Også motspillerne ser manglende motivasjon

Bulgarske Veselin Topalov, som vant årets Norway Chess, mener også at manglende motivasjon er problemet for Carlsen. Han sier man ikke skal overdramatisere saken. Carlsen har vunnet bort imot alle turneringer som finnes, og da kan det være vanskelig å sette seg nye mål. Det første tapet i turneringen skyldtes at Carlsen hadde misforstått tidsreglene, og at han dermed ikke hadde nok tid. Dette tapet kan ha påvirket hele turneringen.