Den tidligere Molde-, Viking- og Lillestrøm-treneren Uwe Rösler er klar for Leeds, og har signert en toårskontrakt med klubben. Onsdag denne uken ble han presentert som ny trener, etter at ryktene hadde surret i litt forkant av lanseringen.

Ny eier og mange trenere for tradisjonsrikt lag

Helt siden eieren Massimo Cellino overtok klubben ifjor har flere managere forsøkt seg, her snakker vi om Dave Hockaday, Darko Milanic og Neil Redfarn. Rösler blir dermed den fjerde manageren i The Championship-klubben på et drøyt år. Leeds har lange tradisjoner og vant sist seriegull i 1991-/92-sesongen og spilte semifinale i Mesterligaen i 2001, men har slitt siden de rykket ned fra Premier League i 2004.

Ikke den beste sesongen for Leeds – igjen

Inneværende sesong endte med en skuffende 15-plass i Championship for klubben som nå setter sin lit til Uwe Rösler. Siden han fikk sparken i Wigan november 2014 har han vært ledig på markedet, men takket nei til et tilbud fra den tyske klubben 1860 München siden han hadde ønske om å forbli i engelsk fotball.

Foruten å ha spilt for Manchester City flere år på 90-tallet, avsluttet Rösler sin aktive karriere i Lillestrøm, som han da også har vært trener for. Med seg til Leeds får han Gunnar Halle, som han blant annet har samarbeidet med i forannevnte Lillestrøm.