Stadig flere nordmenn ønsker å ha en sunn livsstil, noe som ofte innebærer å bytte ut heis med trapper, eller bil med sykkel. Det er for eksempel populært å sykle til og fra jobb, og mange investerer i dyre sykler og profesjonelle sykkelklær. Det mange kanskje ikke tenker på, er sikkerheten.Noe av det viktigste å ta hensyn til når du skal ut på sykkeltur, er å finne en god hjelm. Dersom du skulle falle eller bli påkjørt mens du sykler, vil en hjelm ofte ha stor betydning for hvorvidt du får alvorlige hodeskader eller ikke. Det gjelder å finne en god kvalitetshjelm.

Beskytt hodet ditt

Vi har derfor én viktig beskjed til alle som skal legge ut på sykkeltur: Tenk sikkerhet, og kjøp utstyr av høy kvalitet og en hjelm som beskytter hodet. En hjelm er ikke lenger bare en hjelm. Den skal helst være lett samtidig som den er robust, og gjerne se fin ut.Mange velger å kjøpe strømlinjeformede hjelmer som gir minst mulig luftmotstand. I tillegg er det selvfølgelig viktig å finne en hjelm som er behagelig å ha på seg, og som passer din hodeform perfekt. Det er med andre ord mye som skal tas hensyn til når du kjøper deg en hjelm.

Annen beskyttelse når du sykler

Mange velger å beskytte mer enn bare hodet når de legger ut på sykkeltur. Det er for eksempel mulig å kjøpe knebeskyttelse eller albuebeskyttelse som vil kunne ta imot støtet ved et eventuelt fall. Å beskytte hodet er imidlertid viktigere, men det er greit å vite at mulighetene er der.Det finnes også beskyttelse som ikke er til for å beskytte mot ulykker, men heller mot slitasje ved lengre sykkelturer. Vi kan nevne seteputer som gjør sykkelsetet langt mer behagelig å sitte på, eventuelt sykkelshorts med innebygget beskyttelse i skrittet. Slik slipper du å få gnagsår av å sitte på sykkelsetet over lengre tid.